Boje Vašeg doma   Tel +387 51 388 820


Fasade

AKRILIT
akrilna fasada

SIL-F
silikonska fasada

SI-F
silikatna fasada

RMV
mineralno polimerna fasada

RODOFAS
mineralno polimerna fasada

BELIT
mineralno polimerna fasada

SEP
mineralna fasada

ŠPANAC FASADNI
mineralna fasada

HIROFA
mineralna fasadaViše o svim vrstama fasada ...

AKRILIT - Akrilna fasada u pasti

fasada-boja--za-kuce-prodaja

SASTAV: AKRILIT je sastavljen od mineralnih punila, akrilnog veziva, svjetostabilnih pigmenata i aditiva.
NAMJENA: za zaštitu i dekoraciju fasadnih i unutrašnjih zidova.
PRIPREMA PODLOGE: AKRILIT se najbolje ugrađuje na površinama koje su obrađene sa betonskim malterima, klasičnim produženim malterima i u toplinskim sistemima zasitite. Kod pripreme podloge treba se pridržavati osnovnih građevinskih normi i to da je podloga čista, čvrsta, suha i stara najmanje 21 dan. Ne preporučujemo primjenu na betonskim, gipsanim i trajno vlažnim podlogama.
PRIMJENA: Najmanje 3-4 sata prije nanošenja AKRILITA zidove premazati Podlogom-C razrijeđenu vodom (Podloga-C:voda = 1:2). Za akrilit u boji preporučujemo podlogu u boji. Masu izmješati u kanti i nehrđajućom gletericom nanositi u debljini zrna u materijalu. Nakon 10-ak minuta zaribavamo sa plastičnom gletericom ili stiroporom dok ne postignemo željenu strkturu. Na kraju, sa čeličnom gletericom se površina malo zagladi. Ne raditi na direktnom suncu, kiši, vjetru i temperaturi nižoj od +10˚C.

POTROŠNJA- cca 2-3 kg/m²
zavisno od granulacije i strukture
RADNA TEMPERATURA
- iznad +10˚C
SKLADIŠTENJE
- u zatvorenom prostoru iznad +5˚C

RMV - Zaribana mineralno-polimerna fasada

fasade

SASTAV: RM-V- je jednokomponentna praškasta masa izrađena od hidrauličkih i polimenih veziva, mineralnih punila i aditiva.
NAMJENA: za dekoraciju i zaštitu fasada i unutrašnjih zidova kao završni sloj.
PRIPREMA PODLOGE: podloga mora biti čvrsta, suha bez slabo vezanih čestica, ulja, masnoća, netopivih soli i slično. Podloga od produženog maltera treba biti stara minimum 14 dana. Prije nanošenja RM-V-a zid je potrebno impregnirati Podlogom –C. Za impregnaciju možete takođe koristiti UNIPODLOGU.
PRIPREMA MASE: na cca 6-7 litara vode dodati vreću od 25kg RM-V-a i sporohodnom mješalicom mješati dok ne dobijemo homogenu masu.Takav materijal ostaviti da odstoji oko 5 min. I zatim ga ponovo izmješati. Radno vrijeme mase oko 4 sata.
PRIMJENA-RM-V se nanosi nehrđajućom (rasfrajnom) gletericom u debljini zrna, tako da na površini dobijete zrnastu strukturu koju odmah ili nakon par minuta (zavisno od temperature) plastičnim gleterom ili tvrdim stiroporom zaribajte kružno, a nakon toga po želji čistim gleterom ispeglajte.

NAPOMENA: Ne raditi na temperaturi ispod +5˚C i iznad +30˚C, izbjegavati rad na direktnom suncu, vjetru i kiši.
SKLADIŠTENJE: U suhom prostoru na drvenim paletama
POTROŠNJA GRANULACIJA:
Zrno 1mm = 1,8 kg/ m²; zrno 1,5mm = 2,3kg/m²; zrno 2,00 = 2,8 kg/m²

ŠPANAC FASADNI - Jednokomponentna masa za “ ŠPANSKI ZID“

spanski-zid-fasada

SASTAV: ŠPANAC FASADNI je izrađen na osnovu hidrauličnih veziva, mineralnih punila, aditiva i svijetlo stabilnih pigmenata. Namjenjen je za površinsku zaštitu i dekoraciju fasadnih i unutrašnjih zidova.
PRIPREMA PODLOGE: podloga mora biti čvrsta, suha, bez slabo vezanih čestica, masnoća i sl. Podloga od produženog maltera treba biti stara minimum 14 dana, a od betona minimum 28 dana.
3-4 sata prije nanošenja ŠPANCA, zid je potrebno impregnirati PODLOGOM-C koja se razređuje sa vodom ( Podloga-C : voda = 1:2 )
UGRADNJA: ŠPANAC FASADNI se zamiješa sa vodom u omjeru cca 1:3 (voda:španac) Masa se dobro izmiješa, pusti se 10-15min da nabubri i ponovo malo izmješa. Nanosi se čeličnom ili plastičnom gletericom u debljini 2-3mm.
Željena struktura na zidu podstiže se : valjcima, stiroporom, gletericom i drugim alatima. ŠPANAC FASADNI se nanosi na temperaturi od +5°C do +30°C . Izbjegavati rad na višim temperaturama i vjetrovitom vremenu.

POTROŠNJA: 2,50-3 kg/m²
SKLADIŠTENJE:
u suhom i zračnom prostoru